Kattotyöt Pirkanmaalla: Peltikatto huolto

Peltikaton huollon tärkeys

Peltikaton huolto on olennainen osa kiinteistön ylläpitoa, erityisesti Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Säännöllinen huolto pidentää katon käyttöikää ja varmistaa sen toimivuuden. Peltikatto on kestävä ja pitkäikäinen, mutta se vaatii säännöllistä huoltoa pysyäkseen hyvässä kunnossa.

Huoltamaton peltikatto voi altistua ruostumiselle, maalipinnan kulumiselle ja muille vaurioille. Säännöllinen tarkastus ja huolto auttavat havaitsemaan mahdolliset ongelmat ajoissa ja estämään suurempien vaurioiden syntymisen. Me Rooffixillä tarjoamme kattavat huoltopalvelut, jotka pitävät peltikattosi kunnossa ympäri vuoden.

Peltikaton tarkastus

Peltikaton tarkastus tulisi suorittaa vähintään kerran vuodessa, mieluiten keväällä tai syksyllä. Tarkastuksessa kiinnitetään huomiota maalipinnan kuntoon, mahdollisiin ruostekohtiin ja kiinnikkeiden tiiviyteen. Erityisesti vanhemmissa katoissa voi esiintyä naarmuja, hilseilyä tai muita merkkejä kulumisesta.

Tarkastuksen yhteydessä on hyvä käydä läpi myös katon läpiviennit ja saumat, jotka ovat alttiita vuodoille. Mikäli havaitset ongelmia, kuten irtoavaa maalia tai ruostetta, on syytä ryhtyä toimenpiteisiin välittömästi. Me Rooffixillä tarjoamme ilmaisen kartoituksen, jossa asiantuntijamme arvioivat kattosi kunnon ja suosittelevat tarvittavia huoltotoimenpiteitä.

Peltikaton puhdistus

Peltikaton puhdistus on tärkeä osa huoltoa. Katolle kertyy ajan myötä likaa, lehtiä ja muuta roskaa, jotka voivat aiheuttaa kosteuden kertymistä ja ruostumista. Puhdistus tulisi suorittaa vähintään kerran vuodessa, mieluiten keväällä ja syksyllä.

Puhdistuksessa tehdään tehopesu ja käytetään erityisiä pesuaineita, jotka poistavat lian ja epäpuhtaudet tehokkaasti. On tärkeää varmistaa, että pesuaineet eivät vahingoita maalipintaa tai katon muita osia. Me Rooffixillä käytämme vain laadukkaita ja turvallisia pesuaineita, jotka takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä, joka suojaa kattoa ruostumiselta ja pidentää sen käyttöikää. Maalaus tulisi suorittaa, kun maalipinta alkaa kulua tai hilseillä. Maalaus antaa katolle uuden ja raikkaan ilmeen sekä suojaa sitä sään aiheuttamilta vaurioilta.

Ennen maalausta katto puhdistetaan huolellisesti ja mahdolliset ruostekohdat käsitellään ruosteenestomaalilla. Maalaus suoritetaan korkeapainemaaliruiskulla, mikä takaa tasaisen ja kestävän lopputuloksen. Me Rooffixillä käytämme vain parhaita maaleja, jotka on suunniteltu kestämään pohjoismaisia sääolosuhteita.

Rännien puhdistus

Rännien puhdistus on olennainen osa peltikaton huoltoa. Tukkeutuneet rännit voivat aiheuttaa veden kertymistä katolle ja johtaa vuotoihin ja ruostumiseen. Rännit tulisi puhdistaa vähintään kerran vuodessa, mieluiten keväällä ja syksyllä.

Puhdistuksessa poistetaan lehdet, neulaset ja muu roska, joka on kertynyt ränneihin. On tärkeää varmistaa, että vesi pääsee virtaamaan esteettä pois katolta. Me Rooffixillä tarjoamme rännien puhdistuspalvelut, jotka varmistavat, että kattosi pysyy kuivana ja hyvässä kunnossa.

Peltikaton huolto on tärkeä osa kiinteistön ylläpitoa. Säännöllinen tarkastus, puhdistus ja maalaus varmistavat, että katto pysyy hyvässä kunnossa ja kestää pitkään. Me Rooffixillä tarjoamme  huoltopalvelut, jotka pitävät peltikattosi kunnossa ympäri vuoden. Ota yhteyttä ja pyydä ilmainen kartoitus, niin kerromme mielellämme lisää.

 

fb-share-icon
Pyydä tarjous tästä

Aiheeseen liittyvät artikkelit