Kuinka estää sammaleiden kasvu tiilikatolla

Tiilikatto on kaunis ja kestävä valinta, mutta se vaatii säännöllistä huoltoa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Yksi yleisimmistä ongelmista on sammaleiden kasvu, joka voi vahingoittaa kattoa ja lyhentää sen käyttöikää. Tässä artikkelissa käsittelemme, kuinka voit estää sammaleiden kasvun tiilikatollasi ja pitää kattosi hyvässä kunnossa.

Säännöllinen puhdistus

Säännöllinen puhdistus on avain sammaleiden kasvun estämiseen. Sammal viihtyy kosteissa ja varjoisissa olosuhteissa, joten katolle kertynyt lika ja lehdet tarjoavat sille otollisen kasvualustan. Puhdista katto vähintään kerran vuodessa, mieluiten keväällä ja syksyllä, jotta sammal ei pääse juurtumaan.

Katolle kertynyt orgaaninen materiaali, kuten lehdet ja neulaset, tulee poistaa harjaamalla tai puhaltamalla. Tämä estää kosteuden kertymisen ja vähentää sammaleen kasvumahdollisuuksia. Muista myös puhdistaa rännit säännöllisesti, jotta vesi pääsee valumaan pois katolta tehokkaasti.

Sammalentorjunta-aineen käyttö

Sammalentorjunta-aine on tehokas keino estää sammaleen kasvu tiilikatolla. Levitä torjunta-ainetta katolle säännöllisesti, esimerkiksi kerran vuodessa, jotta sammal ei pääse juurtumaan. Torjunta-aine tappaa sammaleen ja estää sen kasvun pitkällä aikavälillä.

Torjunta-aineen levitys kannattaa tehdä kuivalla säällä, jotta aine pääsee imeytymään kunnolla tiiliin. Levityksen jälkeen sammal kuolee ja irtoaa katolta sateiden mukana. Tämä menetelmä on erityisen tehokas, jos katolla on jo näkyvää sammalta.

Katon pinnoitus

Katon pinnoitus on tehokas tapa suojata tiilikattoa ja estää sammaleen kasvu. Pinnoitus antaa katolle uuden suojaavan kerroksen, joka estää kosteuden pääsyn tiiliin ja vähentää sammaleen kasvumahdollisuuksia. Katon maalaaminen on yleisin pinnoitusmenetelmä, mutta myös muita pinnoitusmateriaaleja ja -menetelmiä on saatavilla.

Pinnoitus kannattaa tehdä, kun katto on vielä hyvässä kunnossa, mutta sen pinta on kulunut. Tämä pidentää katon käyttöikää ja parantaa sen ulkonäköä. Pinnoituksen yhteydessä katto puhdistetaan huolellisesti ja mahdolliset vauriot korjataan ennen pinnoitteen levitystä.

Oikea katon huolto

Oikea katon huolto on tärkeää sammaleen kasvun estämiseksi. Tarkista katon kunto säännöllisesti ja korjaa mahdolliset vauriot heti. Vaurioituneet tiilet tulee vaihtaa uusiin, jotta katto pysyy tiiviinä ja kestävänä. Myös katon läpiviennit ja saumat tulee tarkistaa ja tiivistää tarvittaessa.

Huolehdi myös siitä, että katto saa riittävästi ilmaa ja valoa. Leikkaa lähellä olevat puut ja pensaat, jotta ne eivät varjosta kattoa liikaa. Tämä vähentää kosteuden kertymistä ja estää sammaleen kasvua.

Rooffixin tiilikaton huoltopalvelut

Rooffix tarjoaa kattavia tiilikaton huoltopalveluja Pirkanmaan alueella. Meidän ammattilaisemme huolehtivat kattosi puhdistuksesta, sammaleen torjunnasta ja pinnoituksesta, jotta kattosi pysyy hyvässä kunnossa ja kestää pitkään. Käytämme tehokkaita menetelmiä ja laadukkaita aineita, jotta saavutamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Palveluihimme kuuluu myös rännien puhdistus, joka tulisi suorittaa keväällä ja syksyllä, kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Puhdistamme rännit ja tarkistamme syöksytorvet, jotta vesi pääsee valumaan pois katolta tehokkaasti ja estämme näin kosteuden kertymisen katolle.

Rooffix tarjoaa myös muita kattopalveluja, kuten lumenpudotusta ja kattoturvatuotteiden asennusta. Meidän tavoitteemme on pitää kattosi kunnossa ja varmistaa, että se kestää Suomen vaihtelevat sääolosuhteet. Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme!

fb-share-icon
Pyydä tarjous tästä

Aiheeseen liittyvät artikkelit