Milloin on aika pestä tiilikatto?

Tiilikaton kunnon tarkkailu

Tiilikatto on kestävä ja pitkäikäinen kattomateriaali, mutta sekin vaatii säännöllistä huoltoa ja puhdistusta. Me Rooffixilla suosittelemme kiinnittämään huomiota tiilikaton kuntoon säännöllisesti. Tiilikaton pinnalla voi vuosien saatossa kerääntyä likaa, sammalta ja muita kasvustoja, jotka voivat heikentää katon kuntoa ja ulkonäköä. Tarkkaile katon pinnan kuntoa erityisesti kosteiden ja lehtien putoamisen jälkeen.

Kun huomaat tiilikatollasi vihertävää kasvustoa tai likakerrostumia, on se merkki siitä, että katto kaipaa puhdistusta. Sammal ja muut kasvustot voivat pitää kosteutta katolla, mikä voi edistää katon rappeutumista ja lyhentää sen käyttöikää. Puhdistuksen yhteydessä on hyvä tarkistaa myös tiilien kunto ja tarvittaessa vaihtaa rikkinäiset tiilet uusiin.

Katon puhdistuksen ajoitus

Katon puhdistuksen ajoitus on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa puhdistuksen tehokkuuteen ja katon kunnon ylläpitoon. Me Rooffixilla suosittelemme tiilikaton puhdistusta tehtäväksi säännöllisesti, mutta erityisesti silloin, kun katto on altistunut pitkään kosteudelle, kuten syksyn sateiden tai talven jälkeen. Puhdistus kannattaa ajoittaa kuivaan ja leutoon säähän, jotta katto ehtii kuivua kunnolla puhdistuksen jälkeen.

Puhdistuksen yhteydessä on hyvä huolehtia myös rännien kunnosta. Rännien puhdistus tulisi suorittaa keväällä ja syksyllä, jotta vesi pääsee valumaan esteettä pois katolta. Tämä ehkäisee veden kertymistä katolle ja auttaa pitämään tiilikaton hyvässä kunnossa.

Katon pinnoitus ja huolto

Kun tiilikatto on puhdistettu, on hyvä harkita myös katon pinnoitusta. Katon pinnoitus on kattohuolto, joka antaa kuluneelle katolle uuden suojaavan pinnoitekerroksen. Me Rooffixilla toteutamme katon maalaamisen, joka on yleisin kattojen pinnoitusmenetelmä. Pinnoitus suojaa kattoa sään vaikutuksilta ja pidentää sen käyttöikää.

Pinnoituksen yhteydessä käytämme laadukkaita sammalentorjunta-aineita, jotka estävät sammalen ja levän kasvun katolla. Tämä on tärkeä osa katon huoltoa, sillä sammal voi vahingoittaa tiilikaton rakennetta ja heikentää sen suojaavia ominaisuuksia. Pinnoitus onkin investointi katon pitkäikäisyyteen.

Rooffixin palvelut tiilikaton ylläpidossa

Me Rooffixilla tarjoamme ammattitaitoista palvelua tiilikattojen puhdistukseen ja huoltoon Pirkanmaan alueella. Vaikka emme tee kattoremontteja, huolehdimme siitä, että kattosi pysyy hyvässä kunnossa puhdistuksen ja pinnoituksen avulla. Kokeneet asiantuntijamme tarkastavat katon kunnon ja suorittavat tarvittavat toimenpiteet, jotta kattosi palvelee sinua mahdollisimman pitkään.

Ymmärrämme, että jokainen katto on yksilöllinen, ja siksi tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja juuri sinun kattosi tarpeisiin. Ota yhteyttä meihin, niin katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa sinua pitämään tiilikattosi parhaassa mahdollisessa kunnossa.

fb-share-icon
Pyydä tarjous tästä