Peltikaton maalaus Tampereella – Rooffix apunasi

Peltikaton maalauksen tärkeys

Peltikaton maalaus on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä, joka auttaa pidentämään katon käyttöikää ja parantamaan sen ulkonäköä. Maalaus suojaa kattoa ruostumiselta ja muilta sääolosuhteiden aiheuttamilta vaurioilta. Peltikatto on altis auringon UV-säteilylle, sateelle, lumelle ja jäätymiselle, joten säännöllinen maalaus on välttämätöntä.

Kun peltikatto maalataan, se saa uuden suojakerroksen, joka estää kosteuden ja hapen pääsyn pellin pintaan. Tämä vähentää ruostumisen riskiä ja pitää katon hyvässä kunnossa pidempään. Maalaus myös parantaa koko rakennuksen ulkonäköä, mikä voi nostaa kiinteistön arvoa.

Milloin peltikatto kannattaa maalata?

Peltikaton maalaus kannattaa tehdä, kun katon maalipinta on kulunut, haalistunut tai hilseilevä. Yleensä peltikatto tarvitsee maalausta noin 10-15 vuoden välein, mutta tämä voi vaihdella riippuen katon kunnosta ja ympäristöolosuhteista. Jos katolla on näkyviä ruostekohtia, ne tulee käsitellä ennen maalausta.

On myös hyvä tarkistaa katon kunto säännöllisesti, esimerkiksi keväällä ja syksyllä. Jos huomaat maalin irtoamista, hilseilyä tai muita vaurioita, on aika harkita maalausta. Ammattilaisen tekemä kuntotarkastus voi auttaa arvioimaan, milloin maalaus on tarpeen.

Peltikaton maalauksen vaiheet

Peltikaton maalausprosessi alkaa perusteellisella pesulla. Katto puhdistetaan liasta, nokijäämistä, rasvasta ja muista epäpuhtauksista. Pesun jälkeen mahdolliset ruostekohdat hiotaan ja käsitellään ruosteenestopohjamaalilla. Tämä varmistaa, että uusi maalikerros tarttuu kunnolla ja suojaa kattoa tehokkaasti.

Maalaus suoritetaan yleensä korkeapaineruiskulla, mikä takaa tasaisen ja kestävän lopputuloksen. Katon reunat ja rajaukset maalataan huolellisesti käsin pensselillä. Käytämme maaleja, jotka on kehitetty kestämään pohjoismaisia sääolosuhteita, ja suosittelemme aina kahden kerroksen maalausta parhaan suojan saavuttamiseksi.

Rännien puhdistus ja muu kattohuolto

Rännien puhdistus on olennainen osa peltikaton huoltoa. Rännit tulisi puhdistaa keväällä ja syksyllä, kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Puhdistamattomat rännit voivat aiheuttaa veden kertymistä ja vuotoja, jotka voivat vahingoittaa kattoa ja rakennuksen rakenteita.

Lisäksi on tärkeää tarkistaa ja huoltaa muut katon osat, kuten kattosillat ja lumiesteet. Näiden turvatuotteiden kunto vaikuttaa sekä katon että sen alla liikkuvien ihmisten turvallisuuteen. Säännöllinen huolto ja tarkastus auttavat pitämään katon hyvässä kunnossa ja ehkäisemään suurempia vaurioita.

Miksi valita Rooffix peltikaton maalaukseen?

Kun valitset meidät peltikaton maalaukseen, valitset ammattitaitoisen ja kokeneen tiimin. Toimimme koko Pirkanmaan alueella, ja tarjoamme kattavan palvelun peltikaton maalauksessa ja huollossa. Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille ensisijaisen tärkeää, ja pyrimme aina tarjoamaan parasta mahdollista palvelua.

Tarjoamme myös ilmaisen kartoituksen, jossa arvioimme katon kunnon ja kerromme, mitä toimenpiteitä katolle kannattaa tehdä. Näin voit olla varma, että saat kattosi huollettua ja maalattua ammattitaidolla ja laadukkaasti. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, niin kerromme mielellämme lisää palveluistamme.

fb-share-icon
Pyydä tarjous tästä

Aiheeseen liittyvät artikkelit