Tiilikaton huolto Tampereella: Hinta-arvio ja vinkit

Miksi tiilikaton huolto on tärkeää?

Tiilikatto on suosittu valinta suomalaisissa kodeissa sen kestävyyden ja esteettisyyden vuoksi. Kuitenkin, kuten kaikki katot, myös tiilikatto vaatii säännöllistä huoltoa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Huoltamaton tiilikatto voi altistua sammaleen ja muiden kasvustojen aiheuttamille vaurioille, jotka voivat lyhentää katon elinikää merkittävästi.

Säännöllinen huolto, kuten katon puhdistus ja sammaleenpoisto, auttaa pitämään katon pinnan kunnossa ja estää kosteuden pääsyn tiilien sisään. Tämä on erityisen tärkeää Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa, joissa kosteus ja jää voivat aiheuttaa merkittäviä vaurioita katolle.

Tiilikaton huollon hinta-arvio Tampereella

Tiilikaton huollon hinta vaihtelee useiden tekijöiden mukaan, kuten katon pinta-ala, jyrkkyys ja kunto. Yleisesti ottaen tiilikaton pesu ja sammaleenpoisto maksavat noin 6-10 euroa neliömetriltä. Jos katto vaatii myös pinnoitusta, hinta voi nousta 16 euroon neliömetriltä.

Esimerkiksi omakotitalon, jonka katon pinta-ala on 190 m², pesu ja maalaus voivat maksaa noin 2900 euroa. Paritalon, jonka katon pinta-ala on 300 m², vastaava huolto voi maksaa noin 3900 euroa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron ja voivat vaihdella kohteen erityispiirteiden mukaan.

Tiilikaton huollon vaiheet

Tiilikaton huolto alkaa yleensä katon kunnon tarkastuksella. Tämä sisältää läpivientien ja rikkoutuneiden tiilien tarkistuksen. Rikkoutuneet tiilet vaihdetaan ehjiin ennen varsinaisen huollon aloittamista.

Seuraavaksi katto puhdistetaan painepesurilla tai mekaanisesti, riippuen katon kunnosta ja likaisuudesta. Painepesun jälkeen katolle levitetään sammaleentorjunta-aine, joka estää uuden kasvuston muodostumisen. Lopuksi katto voidaan pinnoittaa, mikä antaa sille uuden suojaavan kerroksen ja pidentää sen käyttöikää.

Rännien puhdistus osana tiilikaton huoltoa

Rännien puhdistus on olennainen osa tiilikaton huoltoa. Tukkeutuneet rännit voivat aiheuttaa veden kertymistä katolle ja sen rakenteisiin, mikä voi johtaa kosteusvaurioihin. Rännit tulisi puhdistaa vähintään kerran vuodessa, mieluiten keväällä ja syksyllä.

Yksikerroksisen omakotitalon rännien puhdistus maksaa noin 150 euroa, kun taas kaksikerroksisen talon puhdistus maksaa noin 190 euroa. Hinnat sisältävät 40 metrin rännien puhdistuksen ja syöksytorvien tarkistuksen sekä matkakustannukset 10 km säteellä Tampereen keskustasta.

Vinkit tiilikaton huoltoon

Tiilikaton huolto kannattaa tehdä säännöllisesti, jotta katto pysyy hyvässä kunnossa ja sen käyttöikä pitenee. Tässä muutamia vinkkejä tiilikaton huoltoon:

  • Tarkista katon kunto säännöllisesti, erityisesti keväällä ja syksyllä.
  • Poista lehdet, oksat ja muut roskat katolta ja ränneistä.
  • Käytä sammaleentorjunta-ainetta estämään uuden kasvuston muodostuminen.
  • Vaihda rikkoutuneet tiilet heti, jotta kosteus ei pääse katon rakenteisiin.
  • Harkitse katon pinnoitusta, jos katto on kulunut mutta ei vielä elinkaarensa lopussa.

Rooffixin tiilikaton huoltopalvelut

Me Rooffixilla tarjoamme kattavia tiilikaton huoltopalveluita Pirkanmaan alueella. Palveluihimme kuuluvat muun muassa katon pesu, sammaleenpoisto, pinnoitus, maalaus ja rännien puhdistus. Käytämme aina parhaita mahdollisia menetelmiä ja materiaaleja, jotta kattosi pysyy hyvässä kunnossa ja kestää pitkään.

Ota yhteyttä meihin, jos tarvitset apua tiilikaton huollossa. Tarjoamme myös ilmaisen kartoituksen, jonka avulla voimme arvioida kattosi kunnon ja suositella sopivia huoltotoimenpiteitä. Näin varmistamme, että kattosi saa parasta mahdollista hoitoa ja pysyy hyvässä kunnossa vuosien ajan.

fb-share-icon
Pyydä tarjous tästä

Aiheeseen liittyvät artikkelit