Kattotyöt: Peltikaton maalaus ammattilaiselta

Miksi peltikaton maalaus on tärkeää?

Peltikaton maalaus on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä, joka auttaa pitämään katon hyvässä kunnossa ja pidentämään sen käyttöikää. Maalaus suojaa kattoa sään vaihteluilta, kuten auringon UV-säteilyltä, sateelta ja pakkaselta. Ilman asianmukaista suojaa peltikatto voi alkaa ruostua, mikä heikentää sen kestävyyttä ja voi johtaa kalliisiin korjauksiin.

Maalaus ei ainoastaan paranna katon ulkonäköä, vaan se myös lisää kiinteistön arvoa. Hyvin hoidettu ja maalattu katto antaa talolle siistin ja huolitellun ilmeen, mikä on erityisen tärkeää, jos suunnittelet talon myyntiä tulevaisuudessa. Rooffix tarjoaa ammattitaitoista peltikaton maalauspalvelua, joka takaa laadukkaan ja kestävän lopputuloksen.

Milloin peltikatto kannattaa maalata?

Peltikaton maalaus kannattaa tehdä säännöllisesti, noin 10-15 vuoden välein, riippuen katon kunnosta ja ympäristöolosuhteista. Jos huomaat, että katon maalipinta on haalistunut, hilseilee tai siinä on ruosteläikkiä, on aika harkita maalausta. Myös katon pesu ja puhdistus on hyvä tehdä ennen maalausta, jotta maali tarttuu paremmin ja lopputulos on kestävämpi.

Kevät ja kesä ovat parhaita aikoja peltikaton maalaukseen, sillä sääolosuhteet ovat suotuisat ja maali kuivuu nopeasti. Rooffix tarjoaa ilmaisen kartoituksen, jossa arvioimme katon kunnon ja annamme suositukset tarvittavista huoltotoimenpiteistä. Näin voit olla varma, että kattosi saa parhaan mahdollisen hoidon.

Peltikaton maalausprosessi

Peltikaton maalausprosessi alkaa aina perusteellisella katon puhdistuksella. Katto pestään huolellisesti, jotta kaikki lika, pöly ja irtonainen maali saadaan poistettua. Tämä varmistaa, että uusi maalipinta tarttuu hyvin ja kestää pitkään. Rooffix käyttää ammattimaisia pesuaineita ja -välineitä, jotka ovat turvallisia ja tehokkaita.

Seuraavaksi ruostekohdat käsitellään ja pohjamaalataan. Tämä vaihe on erityisen tärkeä, sillä se estää ruosteen leviämisen ja varmistaa, että uusi maalipinta pysyy ehjänä. Lopuksi katto maalataan korkeapaineruiskulla ja pensselillä, jotta maali levittyy tasaisesti ja peittää kaikki pinnat. Rooffix käyttää vain laadukkaita maaleja, jotka kestävät Suomen vaihtelevia sääolosuhteita.

Rännien puhdistus osana kattotöitä

Rännien puhdistus on olennainen osa kattotöitä, ja se tulisi suorittaa vähintään kerran vuodessa, mieluiten keväällä ja syksyllä. Puhdistamattomat rännit voivat aiheuttaa veden kertymistä ja vuotoja, jotka voivat vahingoittaa sekä kattoa että talon rakenteita. Rooffix tarjoaa rännien puhdistuspalvelua, joka varmistaa, että rännit toimivat moitteettomasti ja vesi pääsee valumaan pois katolta.

Puhdistuksen yhteydessä tarkistamme myös rännien ja syöksytorvien kunnon. Mahdolliset vauriot korjataan, jotta rännit pysyvät toimintakuntoisina. Tämä ennaltaehkäisee suurempia ongelmia ja pidentää rännien käyttöikää. Säännöllinen rännien puhdistus on pieni investointi, joka voi säästää suurilta korjauskustannuksilta tulevaisuudessa.

Ota yhteyttä Rooffixiin

Jos peltikattosi kaipaa maalausta tai muuta huoltoa, ota yhteyttä Rooffixiin. Tarjoamme kattotyöt koko Pirkanmaan alueella, mukaan lukien Tampere, Kangasala, Lempäälä, Nokia ja Ylöjärvi. Meiltä saat ilmaisen kartoituksen, jossa arvioimme kattosi kunnon ja annamme suositukset tarvittavista toimenpiteistä.

Rooffix on 100 % kotimaisessa omistuksessa oleva yritys, joka panostaa laatuun ja asiakastyytyväisyyteen. Käytämme vain parhaita materiaaleja ja menetelmiä, jotta kattosi pysyy kunnossa ja kestää pitkään. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous – me huolehdimme kattosi kunnosta varmalla otteella.

fb-share-icon
Pyydä tarjous tästä

Aiheeseen liittyvät artikkelit