Kuinka usein tiilikatto tulisi huoltaa?

Tiilikaton huolto on tärkeä osa kiinteistön kunnossapitoa. Säännöllinen huolto pidentää katon käyttöikää ja estää kalliiden vaurioiden syntymistä. Mutta kuinka usein tiilikatto tulisi huoltaa? Tässä artikkelissa käymme läpi tiilikaton huollon tärkeyden ja annamme suosituksia huoltoväleistä.

Tiilikaton tarkastus ja puhdistus

Tiilikaton tarkastus tulisi suorittaa vähintään kerran vuodessa, mieluiten keväällä tai syksyllä. Tarkastuksen yhteydessä on hyvä kiinnittää huomiota mahdollisiin vaurioihin, kuten rikkoutuneisiin tiiliin, irronneisiin tiivisteisiin ja sammaleen kasvuun. Sammal voi aiheuttaa tiilien halkeilua ja veden pääsyä katon rakenteisiin, joten sen poistaminen on tärkeää.

Puhdistus on olennainen osa tiilikaton huoltoa. Katon puhdistus painepesurilla on tehokas tapa poistaa lika ja sammal. On kuitenkin tärkeää käyttää oikeanlaista pesuria ja menetelmää, jotta tiilien pinnoite ei vaurioidu. Jos kattoa ei olla pinnoittamassa, painepesuria ei suositella, sillä se voi kuluttaa tiilien pinnoitusta liikaa.

Sammaleen torjunta

Sammaleen torjunta on tärkeä osa tiilikaton huoltoa. Sammaleenpoistoaineen levitys on tehokas tapa estää sammaleen kasvu. Aine levitetään kuivuneelle katolle ja annetaan vaikuttaa noin vuorokausi ennen tiilikaton maalausta. Sammaleenpoistoaine ei tarvitse huuhtelua, vaan se saa jäädä katolle maalipinnoitteen alle.

On suositeltavaa suorittaa sammaleen torjunta vähintään kerran vuodessa, erityisesti keväällä tai syksyllä. Tämä auttaa pitämään katon puhtaana ja estää sammaleen leviämisen. Sammaleenpoistoaineen käyttö on erityisen tärkeää, jos katolla on jo havaittavissa sammaleen kasvua.

Katon pinnoitus

Katon pinnoitus on huoltotoimenpide, jolla kulunut, mutta ei vielä elinkaarensa lopussa oleva katto saa uuden suojaavan pinnoitekerroksen. Katon maalaaminen on yleisin pinnoitusmenetelmä, mutta on olemassa myös muita pinnoitusmenetelmiä ja pinnoitemateriaaleja. Pinnoitus suojaa kattoa sään vaikutuksilta ja pidentää sen käyttöikää.

Pinnoitus tulisi suorittaa noin 10-15 vuoden välein, riippuen katon kunnosta ja ympäristöolosuhteista. Säännöllinen pinnoitus auttaa pitämään katon hyvässä kunnossa ja estää vaurioiden syntymistä. On tärkeää käyttää ammattilaisia pinnoituksen suorittamiseen, jotta työ tehdään oikein ja katto saa parhaan mahdollisen suojan.

Rännien puhdistus

Rännien puhdistus on olennainen osa tiilikaton huoltoa. Rännit keräävät lehtiä, neulasia ja muuta roskaa, jotka voivat tukkia veden virtauksen ja aiheuttaa vesivahinkoja. Rännien puhdistus tulisi suorittaa keväällä ja syksyllä, kuitenkin vähintään kerran vuodessa.

Puhdistuksen yhteydessä on hyvä tarkistaa myös syöksytorvet ja varmistaa, että vesi pääsee virtaamaan vapaasti. Tukkeutuneet rännit voivat aiheuttaa veden kertymistä katolle ja sen rakenteisiin, mikä voi johtaa vakaviin vaurioihin. Säännöllinen rännien puhdistus auttaa estämään nämä ongelmat ja pitää katon kunnossa.

Rooffixin tarjoamat tiilikaton huoltopalvelut

Rooffix tarjoaa kattavia tiilikaton huoltopalveluita Pirkanmaan alueella. Meidän palveluihimme kuuluu muun muassa tiilikaton pesu, sammaleen torjunta, katon pinnoitus ja rännien puhdistus. Käytämme korkealaatuisia materiaaleja ja ammattitaitoisia työntekijöitä, jotta voimme taata parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Tiilikaton pesu ja sammaleen torjunta ovat tärkeitä toimenpiteitä, jotka auttavat pitämään katon puhtaana ja estävät vaurioiden syntymistä. Katon pinnoitus suojaa kattoa sään vaikutuksilta ja pidentää sen käyttöikää. Rännien puhdistus varmistaa, että vesi pääsee virtaamaan vapaasti ja estää vesivahinkojen syntymisen.

Jos tarvitset apua tiilikaton huollossa, ota yhteyttä Rooffixiin. Meidän asiantuntijamme auttavat sinua pitämään kattosi kunnossa ja varmistavat, että se kestää pitkään. Säännöllinen huolto on paras tapa pitää katto hyvässä kunnossa ja estää kalliiden vaurioiden syntyminen.

fb-share-icon
Pyydä tarjous tästä

Aiheeseen liittyvät artikkelit