Mitä hyötyä sammaleenestokäsittelystä on?

Sammaleen vaikutukset katolle

Sammal on yleinen ongelma erityisesti tiilikatoilla, mutta se voi kasvaa myös muilla kattomateriaaleilla. Sammal itsessään ei ole vaarallista, mutta se sitoo kosteutta, mikä voi aiheuttaa merkittäviä vaurioita ajan myötä. Kosteus voi johtaa pakkasrapautumiseen, jossa vesi laajenee ja supistuu lämpötilan vaihdellessa, aiheuttaen halkeamia ja rapautumista kattotiilissä.

Kun sammal pääsee kasvamaan katolla, se voi myös estää veden valumisen pois katolta, mikä lisää kosteuden kertymistä ja voi johtaa vuotoihin. Sammaleen poistaminen ja estäminen on siis tärkeää katon pitkäikäisyyden ja toimivuuden kannalta.

Sammaleenestokäsittelyn hyödyt

Sammaleenestokäsittely on tehokas tapa estää sammaleen kasvu katolla. Käsittelyssä käytetään sammalentorjunta-ainetta, joka tappaa sammaleen ja estää sen uudelleenkasvun. Tämä auttaa pitämään katon puhtaana ja kuivana, mikä vähentää kosteuden aiheuttamia vaurioita.

Lisäksi sammaleenestokäsittely parantaa katon ulkonäköä. Sammaleeton katto näyttää siistimmältä ja hyvin hoidetulta, mikä voi myös nostaa kiinteistön arvoa. Käsittely on suhteellisen helppo ja kustannustehokas tapa ylläpitää katon kuntoa ja estää kalliita korjauksia tulevaisuudessa.

Katon pinnoituksen merkitys

Katon pinnoitus on tärkeä osa katon huoltoa, erityisesti tiilikatoilla. Pinnoitus antaa katolle uuden suojaavan kerroksen, joka estää kosteuden pääsyn tiilien sisään ja vähentää sammaleen kasvua. Katon maalaaminen on yleisin pinnoitusmenetelmä, mutta on olemassa myös muita pinnoitusmenetelmiä ja -materiaaleja.

Peltikatoille tehdään yleensä vain maalauksia, koska muut pinnoitusmenetelmät eivät ole tarpeellisia. Maalaus suojaa peltikaton ruostumiselta ja parantaa sen ulkonäköä. Pinnoitus kannattaa tehdä ammattilaisen toimesta, jotta se tehdään oikein ja kestää mahdollisimman pitkään.

Rännien puhdistuksen tärkeys

Rännien puhdistus on olennainen osa katon huoltoa. Rännit tulee puhdistaa keväällä ja syksyllä, kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Puhdistamattomat rännit voivat tukkeutua lehdistä ja muista roskista, mikä estää veden valumisen pois katolta ja voi johtaa vuotoihin ja kosteusvaurioihin.

Rännien puhdistus auttaa myös estämään sammaleen kasvua, koska se vähentää kosteuden kertymistä katolle. Puhdistetut rännit varmistavat, että vesi valuu pois katolta tehokkaasti ja estää kosteuden pääsyn kattorakenteisiin.

Rooffixin kattopalvelut

Rooffix tarjoaa kattavia kattopalveluita Pirkanmaan alueella. Meidän palveluihimme kuuluu muun muassa tiilikaton ja peltikaton pesu, sammaleenestokäsittely, katon pinnoitus sekä rännien puhdistus. Käytämme tehokkaita menetelmiä ja laadukkaita aineita, jotta kattosi pysyy hyvässä kunnossa ja kestää pitkään.

Olemme erikoistuneet kattopalveluihin ja meillä on vuosien kokemus alalta. Voit luottaa siihen, että hoidamme kattosi huollon ammattitaidolla ja huolellisesti. Ota yhteyttä ja pyydä ilmainen kartoitus, niin katsotaan yhdessä, mitä kattosi tarvitsee.

fb-share-icon
Pyydä tarjous tästä

Aiheeseen liittyvät artikkelit