Parhaat vinkit tiilikaton pesuun

Valmistelut ennen pesua

Kun tiilikaton puhdistus on ajankohtaista, on tärkeää aloittaa huolellisilla valmisteluilla. Me Rooffixilla suosittelemme tarkistamaan katon kunnon ja varmistamaan, että kaikki tiilet ovat ehjiä ja paikoillaan. Rikkoutuneet tiilet on syytä vaihtaa ennen pesuprosessia, jotta vesi ei pääse vahingoittamaan katon rakenteita.

Ennen pesun aloittamista on myös tärkeää suojata kasvillisuus ja muut pihalla olevat esineet mahdollisilta pesuaineiden roiskeilta. Lisäksi on varmistettava, että sadevesikourut ja rännit ovat puhtaat, jotta likavesi pääsee valumaan esteettä pois katolta. Me Rooffixilla muistutamme, että rännien puhdistus on suoritettava vähintään kerran vuodessa, mieluiten keväällä ja syksyllä.

Pesuaineen valinta ja käyttö

Tiilikaton pesuun tulee valita oikeanlainen pesuaine. On tärkeää käyttää tuotteita, jotka ovat tehokkaita mutta samalla hellävaraisia tiilikaton materiaalille. Vältä voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa tiiliä tai ympäristöä. Me Rooffixilla suosittelemme sammalentorjunta-aineen käyttöä, mikäli katolla on havaittavissa sammaleen kasvua.

Pesuaine levitetään katolle joko painepesurilla tai sienellä ja harjalla, riippuen katon likaisuudesta ja tiilien kunnosta. On tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita pesuaineen laimentamisesta ja käyttämisestä, jotta saavutetaan paras mahdollinen puhdistustulos. Huuhtelu tulee suorittaa huolellisesti, jotta kaikki pesuainejäämät saadaan pois katolta.

Katon pesun jälkeinen huolto

Pesun jälkeen on hyvä tarkastaa katon kunto uudelleen. Mikäli tiilikatto on puhdas mutta näyttää kuluneelta, voi olla aika harkita katon pinnoitusta. Pinnoitus antaa kattotiilille uuden suojan ja pidentää katon käyttöikää. Me Rooffixilla korostamme, että katon pinnoitus on erinomainen kattohuolto toimenpide, joka kannattaa tehdä ennen kuin katto saavuttaa elinkaarensa lopun.

Katon pinnoitus on yleensä maalaamista, joka suojaa tiiliä sään aiheuttamilta vaurioilta. On olemassa useita erilaisia pinnoitusmenetelmiä ja -materiaaleja, mutta peltikatoille suosittelemme maalausta. Me Rooffixilla autamme mielellämme valitsemaan oikean pinnoitusmenetelmän ja -materiaalit juuri sinun kattosi tarpeisiin sopivaksi.

Yleisiä huomioita tiilikaton pesusta

Tiilikaton pesu on tärkeä toimenpide, joka auttaa ylläpitämään katon kuntoa ja ulkonäköä. Säännöllinen puhdistus estää sammaleen ja levän kasvua, mikä voi pitkällä tähtäimellä vahingoittaa katon rakenteita. Me Rooffixilla suosittelemme tiilikaton pesua ammattilaisen toimesta, jotta työ suoritetaan turvallisesti ja tehokkaasti.

On tärkeää muistaa, että tiilikaton pesu ei ole sama asia kuin kattoremontti. Me Rooffixilla emme tee kattoremontteja, mutta tarjoamme asiantuntevaa palvelua tiilikattojen pesuun ja huoltoon Pirkanmaan alueella. Jos kattosi kaipaa puhdistusta tai huoltoa, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme.

fb-share-icon
Pyydä tarjous tästä