Tiilikaton pesu: ammattilaisen vinkit ja niksit

Alkuvalmistelut tiilikaton puhdistukseen

Kun tiilikatto kaipaa kunnostusta, on tärkeää aloittaa huolellisilla alkuvalmisteluilla. Me Rooffixilla suosittelemme, että ennen puhdistustoimenpiteitä tarkistat katon kunnon ja varmistat, että kaikki tarvittavat työvälineet ovat käytettävissä. Muista myös turvallisuus: käytä aina turvavaljaita ja varmista tikkaat tukevasti.

Ennen puhdistuksen aloittamista on hyvä poistaa suuremmat roskat ja oksat katolta harjan tai ilmapuhaltimen avulla. Tämä helpottaa myöhempiä puhdistusvaiheita ja vähentää tukkeutumisen riskiä ränneissä, jotka muuten tulisi puhdistaa vähintään kerran vuodessa, mieluiten keväällä ja syksyllä.

Puhdistusprosessi ja oikeat menetelmät

Tiilikaton puhdistaminen alkaa usein painepesurilla, jolla irrotetaan pinttynyt lika ja kasvustot. On kuitenkin tärkeää käyttää oikeaa painetta, ettei katto vahingoitu. Me Rooffixilla suosittelemme, että painepesua seuraa sammalentorjunta-aineen levitys, joka auttaa pitämään katon puhtaana pidempään.

Käytä sammalentorjunta-ainetta ohjeiden mukaisesti ja varmista, että se ehtii vaikuttaa riittävän kauan ennen huuhtelua. Älä käytä liian voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa tiilikaton pintaa tai ympäristöä. Luonnolliset ja ympäristöystävälliset vaihtoehdot ovat usein parhaita sekä katolle että luonnolle.

Katon pinnoitus – viimeistelyä ja suojaa

Kun tiilikatto on puhdistettu ja kuivunut, voi olla hyvä hetki harkita katon pinnoitusta. Pinnoitus antaa kattotiilille lisäsuojaa ja pidentää katon käyttöikää. Rooffixilla suoritamme katon pinnoituksen huolellisesti, käyttäen laadukkaita materiaaleja ja menetelmiä, jotka sopivat juuri tiilikatoille.

Katon maalaaminen on yleisin pinnoitusmenetelmä, ja se on tehokas tapa antaa uutta eloa vanhalle katolle. Pinnoitus ei ainoastaan paranna katon ulkonäköä, vaan myös suojaa sitä sään aiheuttamilta vaurioilta. Peltikatoille suosittelemme maalauksia, jotka ovat erityisen sopivia metallipinnoille.

Ylläpito ja jatkuva huolenpito

Katon säännöllinen tarkastus ja huolto ovat avainasemassa sen pitkäikäisyyden kannalta. Rooffixilla korostamme, että tiilikaton kuntoa tulisi seurata säännöllisesti ja puuttua mahdollisiin ongelmiin ajoissa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sammaleen ja levän poistoa ennen kuin ne ehtivät juurtua syvälle tiilien rakenteisiin.

Älä unohda rännien puhdistusta, sillä tukkeutuneet rännit voivat aiheuttaa veden valumista rakenteisiin ja sitä kautta kosteusvaurioita. Rooffix huolehtii rännien puhdistuksesta Pirkanmaan alueella, varmistaen, että kattosi viemäröinti toimii moitteettomasti läpi vuoden.

Rooffixin ammattitaito apunasi

Kun tarvitset apua tiilikaton puhdistuksessa, Rooffix on valmiina palvelemaan. Meidän asiantunteva tiimimme tuntee tiilikattojen erityispiirteet ja parhaat puhdistusmenetelmät. Voit luottaa meihin katon huoltoon ja puhdistukseen liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme Pirkanmaan alueella. Me Rooffixilla olemme täällä varmistamassa, että kattosi pysyy hyvässä kunnossa vuodesta toiseen.

 

fb-share-icon
Pyydä tarjous tästä